FAQ

Bekijk hier de veel gestelde vragen en vind het antwoord.

De woningen en appartementen gaan naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 in de verkoop. Als je bent aangemeld word je op de hoogte gehouden.

De Rolreder ligt aan de Rolrederstraat en Zuidervaartdijk in Krommenie

De definitieve verkoopprijzen worden bij de start verkoop bekend gemaakt

Deze zijn nog niet bekend. Bij de start verkoop worden deze bekend gemaakt

In de Rolreder komen:
- 15 huurwoningen
- 12 appartementen
- 12 rijwoningen
-  6 twee-onder-een-kapwoningen
-  5 kavels (wellicht bebouwd met een vrijstaande woning)

De start bouw is afhankelijk van de verkoop. De prognose is 2025.

 

De bouwtijd van de woningen zal naar verwachting één tot anderhalf jaar in beslag nemen vanaf het start bouw moment.

De koopwoningen (en eventuele kavels) zullen worden toegewezen op basis van de volgorde van de aangegeven voorkeuren. Bij meerdere gegadigden voor één woning of appartement vindt de toewijzing plaats op basis van een random match, waarbij de ingevulde informatie wordt meegewogen bij de toewijzing van de beste kandidaat. De toewijzing van de huurwoningen vindt plaats door de nog te selecteren woningcorporatie.

Als de 1e voorkeurkeuze voor een kavel al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz.

Bij nieuwbouwprojecten komt het regelmatig voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn. Dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar jammer. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Wanneer alle kopers de zekerheid hebben van een financieringsverklaring, is de kans groter dat het project sneller verkocht is en er gestart kan worden met de bouw! 

We raden je daarom aan een financieringsverklaring te regelen en bieden je bij de definitieve inschrijving de mogelijkheid om deze te uploaden. Het is niet verplicht om de check te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financiele check werkt ook positief mee in de weging bij toewijzing van een woning of appartement aan de beste kandidaat. Een financieringsverklaring dient ten alle tijden door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Op de verklaring moet in ieder geval staan wat je maximale leenbedrag is.

Ja, er komen 15 huurwoningen

Op dit moment weten wij nog niet welke organisatie de huurwoningen binnen project Rolder zal kopen van VOF Horizon Ontwikkeling. Deze afnemende organisatie zal de verhuur van deze woningen op zich nemen.

Inschrijven voor een bouwnummer kan bij de start verkoop. Digitaal inschrijven doe je via het inschrijfformulier. Als je nog geen account hebt, maak je die eerst aan. 

Ja, de woningen binnen project Rolreder worden allemaal gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzame warmtepomp en zonnepanelen.   

Ja, jouw woning wordt standaard voorzien van een badkamer en toiletruimte met sanitair en tegelwerk. Deze is tegen meerprijs uit te breiden met aanvullende wensen.

Nee, de woningen worden standaard zonder keuken opgeleverd. Wel hebben wij bij het project een geselecteerde keukenshowroom betrokken. Bij deze showroom kan je tegen een aanbiedingsprijs een projectkeuken uitkiezen. Zo krijg je een idee wat er mogelijk is en tegen welke kosten. Uiteraard kun je bij hen ook een keuken aanschaffen die geheel op jouw persoonlijke wensen is afgestemd.